Вашингтон, 20.10.2019

Состаноци со високи претставници на ММФ: Монетарната политика е соодветна и постигнато е историски највисоко ниво на девизните резерви

На Годишните средби на ММФ и СБ во Вашингтон

Прочитај повеќе..

Вашингтон, 19.10.2019

Средби во Вашингтон: Народната банка ја продлабочува соработката со меѓународните финансиски институции и организации

Прочитај повеќе..

Вашингтон, 17.10.2019

Гувернерката на Народната банка и министерката за финансии на Годишните средби на ММФ и Светската банка во Вашингтон

Прочитај повеќе..

Редовна аукција за продажба на благајнички записи, 9 октомври 2019 година

Прочитај повеќе..

Скопје, 09.10.2019

Одржана редовната седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка

Прочитај повеќе..

Скопје, 05.10.2019

Објавен традиционалниот конкурс за учениците од основите и средните училишта по повод Светскиот ден на штедењето – 31 октомври и Денот на осигурувањето – 1 ноември

Прочитај повеќе..

Скопје, 03.10.2019

Гувернерката на „Ерсте инвесторс брекфаст“: Структурните и институционалните реформи можат да овозможат побрз и одржлив економски раст во регионот

Прочитај повеќе..

Скопје, 30.09.2019

Позначајни промени кај надворешниот долг, надворешните побарувања и МИП, движењата кај каматните стапки на банките и штедилниците и ревизија на податоците во екстерните статистики

Прочитај повеќе..

Скопје, 27.09.2019

Народната банка е домаќин на Петтиот состанок на Регионалната работна група за финансиска едукација на Југоисточна Европа

Прочитај повеќе..

Скопје, 25.09.2019

Средба со високи претставници на значајни кредитни унии од САД и Европа: Нашиот финансиски систем е стабилен

Прочитај повеќе..

Скопје, 20.9.2019

Монетарни движења во Република Северна Македонија: август 2019 година

Прочитај повеќе..

Скопје, 14.09.2019

Фадил Бајрами повторно е именуван за вицегувернер на Народната банка

Прочитај повеќе..

Редовна аукција за продажба на благајнички записи, 11 септември 2019 година

Прочитај повеќе..

Скопје, 11.09.2019

Одржана редовната седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка

Прочитај повеќе..

Скопје, 07.09.2019

Извештај на „Стандард и Пурс“: Потврден кредитниот рејтинг на Република Северна Македонија „ББ-“, со стабилен изглед

Позитивни оцени за монетарната политика и стабилноста на банкарскиот систем

Прочитај повеќе..

Скопје, 06.09.2019

Остварена средба меѓу гувернерката на Народната банка и министерката за финансии

Прочитај повеќе..

Скопје, 30.08.2019

Позначајни движења кај каматните стапки на банките и штедилниците, движењата кај останатите финансиски институции и движењата во платниот биланс

Прочитај повеќе..

Скопје, 29.08.2019

Овозможено отворањето сметки кај странските електронски сервиси за трансакции за комерцијални цели

Одржана редовна седница на Советот на Народната банка

Прочитај повеќе..