Соопштенија

04.04.2020

Зајакната координација за одржување на финансиската стабилност

Склучен е меморандум за соработка, унапредена е улогата и проширен е составот на Комитетот за финансиска стабилност и формирани се два поткомитета.

Прочитај повеќе..

03.04.2020

Ангеловска-Бежоска: Очекуваме да дојде до олеснување на финансиските услови и за граѓаните и за корпоративниот сектор

Од интервју за ТВ 21

Прочитај повеќе..

31.03.2020

Позначајни движења кај каматните стапки на банките и штедилниците/ Позначајни промени кај надворешниот долг, надворешните побарувања и меѓународната инвестициска позиција

Прочитај повеќе..

31.03.2020

Ангеловска-Бежоска: Банкарскиот систем има капацитет да даде поддршка за населението и за компаниите. Денарот е и ќе остане стабилен

Од интервју за телевизијата 24

Прочитај повеќе..

Настани

 

Објави - Огласи

 

Економија за секого